Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 : ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!!

Η ώρα των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού έφτασε και όλα είναι έτοιμα για να πυροδοτηθεί η έκρηξη χαράς και κεφιού, να φυσήξει ο άνεμος της φαντασίας της δημιουργίας και της σάτιρας και να συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους, Πατρινούς και επισκέπτες ανεξαρτήτου ηλικίας σε ένα πρωτόγνωρο ξεφάντωμα.
Η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα πάρει τη σκυτάλη από τη χθεσινή νυχτερινή παρέλαση, που λέγεται και ποδαράτη επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και  τα άρματα των πληρωμάτων άλλα μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους και χωρίς τα άρματά τους. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.
Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 18.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.
Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής.
Για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά συμμετοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή 138 πληρώματα, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 132 (132 διαφορετικές στολές),  που αποτελούνται από 30.000 και πλέον καρναβαλιστές. Αρκετές από τις ομάδες θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές.
Η μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού είναι η κλιμάκωση του καρναβαλικού κεφιού, η αποκορύφωση της νεανικής ορμής και του αυθορμητισμού Πατρινών και ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, που ενώνονται σε ένα ατέλειωτο ποτάμι χαράς και εξωστρέφειας κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.
Ο Καρνάβαλος του 2018 είναι προσαρμοσμένος στο φετινό κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι αφιερωμένο στην Ανεργία. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Βασιλιά Καρνάβαλου ανήκουν στον Δημήτρη Ντζουμάνη.
Η μορφή του Καρνάβαλου είναι ένας Άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του. Ο φετινός Καρνάβαλος βρίσκεται σε πλήρη κίνηση αφού με έναν ειδικό μηχανισμό ο Καρνάβαλος κουνά τα χέρια του και τραβά τα μαλλιά του. Στη θάλασσα βρίσκεται ένας καρχαρίας-κεφαλαιοκράτης (ένα παλίμψηστο καπέλο μαρτυρά την …οικονομική-ολιγαρχική του καταγωγή) αγριεμένος και επιθετικός με αιχμηρά-κοφτερά δόντια και με χρήματα στο στόμα. Από την άλλη πλευρά του μια κυρία-σωσίβιο με γαλάζιο μπικίνι δίνει στον Καρνάβαλο το «χρυσό» στέμμα που αυτός είχε χάσει μέσα στη θαλασσο-δίνη της κρίσης. Ψάρια και φύκια πλαισιώνουν την κατασκευή. Ο Καρνάβαλος κινεί θλιμμένος το κεφάλι του και έχει ένα χαμόγελο αμηχανίας και έκπληξης μην πιστεύοντας αυτό που του συμβαίνει.
Από την ΕΡΤ 1 σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση θα έχουν τη δυνατότητα να δουν  τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 όλοι οι Έλληνες αλλά και στο εξωτερικό. Ο παλμός, η φρεσκάδα, η ευρηματικότητα, η σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας και μιας από τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο θα μεταφερθούν σε κάθε άκρη της χώρας και όχι μόνο.
Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή, ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης και ο Γιώργος Λογαράς και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 14.00 έως τις 16.00, ενώ ζωντανή μετάδοση θα γίνει και από τα ΕΡΤ world, ert.gr και internet-webTV.
Με κεντρικό θέμα φέτος αφιερωμένο στην Ανεργία, το Πατρινό Καρναβάλι εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: