Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ....ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ !!!

Με πρόφαση την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περί ελευθερίας της έκφρασης, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταψήφισε στις 16 Νοεμβρίου, για μία ακόμη χρονιά, το ρωσικό σχέδιο απόφασης κατά της προβολής του ναζισμού κι απαγόρευσης των φιλοναζιστικών εκδηλώσεων λόγου κι οργανώσεων.

Η Ελλάδα ΑΠΕΙΧΕ της ψηφοφορίας
συντασσόμενη με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στη ναζιστική ρητορεία, αλλά θα ψηφίσει ενάντια στην απαγόρευσή της.
Σε τι διαφέρει αυτήν τη φορά η στάση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης;
Επί της ουσίας, δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά. Ωστόσο, πολλά διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν ένα γεγονός που άλλες χρονιές δεν έκαναν καν τον κόπο να μεταδώσουν, για δύο λόγους:
1. Είναι η πρώτη φορά που θα καταψηφιστεί το ρωσικό σχέδιο επί της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
2. Οι ΗΠΑ προσπαθούν αυτήν τη φορά να πείσουν και το Ισραήλ να καταψηφίσει το ρωσικό σχέδιο, μολονότι το ψήφιζε εδώ και χρόνια.

Στη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών, η Ρωσία, μαζί με άλλες χώρες, καταθέτει τακτικά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά, σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την “ηρωοποίηση” του ναζισμού και καλεί σε μέτρα για τον περιορισμό του ναζιστικού φαινομένου παγκοσμίως, με αναφορά στην “αποκατάσταση των Waffen SS”, αναφορά που προφανώς είχε σαν πολιτικό στόχο τις χώρες της Βαλτικής αρχικά, και τους εορτασμούς υπέρ των συνεργατών των ναζί. Μονίμως οι ΗΠΑ το καταψηφίζουν και η ΕΕ απέχει.
“Παρά το γεγονός ότι η νίκη επί του ναζισμού είχε κερδηθεί πριν από περισσότερα από 70 χρόνια και η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης έδωσε μία και για πάντα την απάντηση στο ερώτημα ποιος κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εκπροσώπησε τις δυνάμεις του καλού και ποιοι είναι δυνάμεις του Κακού, τίθενται σε αμφισβήτηση αυτές οι μεγάλες κατακτήσεις,  και ειναι απολύτως απαράδεκτο η προσπάθεια “ηρωοποίησης”  εκείνων που εμπλέκονται στα εγκλήματα του ναζισμού, συμπεριλαμβανομένης και της “αποκατάστασης” των πρώην μελών της οργάνωσης των SS, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Waffen-SS”,  δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Ανθρωπιστικής Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ανατόλι Βικτόροφ, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί του σχεδίου ψηφίσματος. Κι επειδή οι Συριζαίοι έχουν αδυναμία στο σανό ας διαβάσουμε τι έγραφε η «ΑΥΓΗ» – η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ – σε άρθρο της στις 26 Νοέμβρη του 2014, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν απείχε κι εκείνη από την ψηφοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: