Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2019 !!!

Η Πάτρα ανακηρύχθηκε Μεσογειακή πόλη, καθώς πριν από λίγο, εγκρίθηκε η υποψηφιότητά της και ανακηρύχθηκε η διοργανώτρια πόλη των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.
Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που έγινε στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας και παρουσιάστηκε η πρόταση της Πάτρας

για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε
Αγαπητά μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας
Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, θέλω να σας γνωρίσω ότι η απόφαση να σας ζητήσουμε να εμπιστευθείτε στην πόλη μας, για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των φορέων και κατοίκων της πόλης μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σας διαψεύσουμε, εάν εγκρίνετε την ανάληψη της διοργάνωσης από την πόλη μας.
Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.
Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας.
Σας ευχαριστούμε».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Τι είναι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες;
Είναι μια νέα αθλητική διοργάνωση που περιλαμβάνει μόνον αθλήματα που γίνονται στη θάλασσα (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, aquathlon, κανό, σκι κ.ά.) ή στην παραλία (beach volley, beach soccer, beach handball, beach tennis, beach wrestling).
Τους Αγώνες διοργανώνει η ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) και συμμετέχουν Εθνικές Ομάδες στα αντίστοιχα αθλήματα, από τις 26 χώρες της Μεσογείου.
Η πρώτη διοργάνωση των Παράκτιων Αγώνων (Mediterranean Beach Games) έγινε το 2015 στην Πεσκάρα της Ιταλίας και εμφάνισαν μεγάλο ενδιαφέρον σε σχέση με τους παραδοσιακούς Μεσογειακούς Αγώνες.Αποτέλεσμα εικόνας για Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες                                                                      Ποια οφέλη θα υπάρξουν για την Πάτρα;
Αν οι προσδοκίες είναι να γίνει πλούσια η Πάτρα και να λυθούν όλα της τα προβλήματα, τότε θα διαψευστούν. Να είμαστε ειλικρινής και να τοποθετούμε τον πήχη των προσδοκιών εκεί που πρέπει.
Τι μπορούν να προσφέρουν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί;
Πρώτον, θα έλθουν για δέκα μέρες στην περιοχή πάνω από 2.000 άτομα, δηλαδή θα έχουμε περισσότερες από 20.000 διανυκτερεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα δεκαήμερο θα πέσει στην τοπική αγορά ένα σεβαστό ποσό.
Δεύτερον, θα πέσουν στην τοπική αγορά, κάποια χρήματα, περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, για τη διοργάνωση των Αγώνων. Και αυτό είναι μια οικονομική ανάσα.Αποτέλεσμα εικόνας για Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες
Τρίτον, θα φτιαχτούν κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις που στη συνέχεια θα μείνουν στην πόλη για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, για να αθλούνται οι Πατρινοί. Ωστόσο αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν το «όπλο» για να διεκδικήσουμε κι άλλες Διεθνείς διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.
Τέταρτον, η περιοχή θα προβληθεί σε 26 Μεσογειακές χώρες ενισχύοντας τη θέση της στον τουριστικό χάρτη.
Κάθε διοργάνωση που φέρνει κόσμο σε μια περιοχή, δημιουργεί οφέλη. Και οι διεθνείς διοργανώσεις φέρνουν κόσμο. Γιατί λοιπόν αν έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις να μην διεκδικήσουμεΑποτέλεσμα εικόνας για Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες κι ένα Ευρωπαϊκό ή και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο beach volley, το beach soccer ή το beach handball; Και αν έχεις διοργανώσει με επιτυχία τους Παράκτιους, τότε οι Διεθνείς Ομοσπονδίες σε εμπιστεύονται πιο εύκολα και σου δίνουν διοργανώσεις.
Είναι λοιπόν ευκαιρία οι Παράκτιοι ώστε να ξαναμπεί η Πάτρα στο πεδίο διεκδίκησης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.
Άλλωστε ήδη είναι γνωστό ότι στην Πάτρα το 2018 θα φιλοξενηθούν ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας. Όπως καταλαβαίνετε, αν πάρουμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς του 2019, η πόλη επιστρέφει δυναμικά στο πεδίο των διεθνών διοργανώσεων. Και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό για την περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες



Δεν υπάρχουν σχόλια: