Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΗΠΑ : ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ....ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ !!! [ video ]

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους του συριακού στρατού από αμερικανικό μαχητικό, που έγινε χθες Κυριακή, στη Ράκα της νότιας Συρίας. Η Ρωσία φαίνεται πως δεν επιτίθεται μόνο λεκτικά, όπως έγινε νωρίς το πρωί, αλλά και με έμπρακτες ενέργειες.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, ότι τα επανδρωμένα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας στην Συρία θα «κλειδώνονται» από τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα που έχει αναπτύξει η Ρωσία στην χώρα, ως απάντηση στην κατάρριψη του συριακού βομβαρδιστικού SU-22, από αμερικανικό F-18А. Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας», ενώ τις επανειλημμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εναντίον των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ, ως «ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην ουσία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας».
«Στις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας στον ουρανό της Συρίας, οποιαδήποτε ιπτάμενα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων τα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας, τα οποία θα αναγνωρίζονται στην δυτική όχθη του Ευφράτη, θα παρακολουθούνται από την ρωσική επίγεια και εναέρια αντιαεροπρική άμυνα, θεωρούμενα ιπτάμενοι στόχοι» σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι θεωρούν τις ενέργειες των ΗΠΑ «ως συνειδητή παράλειψη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των αερομεταφορών.
Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ αιτιολόγησαν την κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου ως «απάντηση» στην επιθετικότητα που επιδεικνύει, όπως υποστηρίζουν, η Δαμασκός, στις επίγειες δυνάμεις της συμμαχίας, επιτιθέμενο σε κουρδικές και αντιπολιτευτικές συριακές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον του ISIS στην Ράκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: