Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ....ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

Κλειστή η Ξερόλακκα. Μονιμοποίηση ζητούν εδώ και τώρα οι συμβασιούχοι του δήμου.

Στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Ξερόλακα, στην Πάτρα οι εργαζόμενοι έχουν παρατάξει τα απορριμματοφόρα στην κεντρική πύλη, έχουν αναρτήσει πανό και έχουν υψώσει μαύρες σημαίες.


Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη, οπότε έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκη. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.
Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλους μεγάλους δήμους της χώρας. Το πρωί ολοκληρώθηκε η κατάληψη στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ διεκδικούν την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με αιτημά της την μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε κινητοποιήσεις, με καταλήψεις διαρκείας όλων των αμαξοστασίων και πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου, με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Μάλιστα, το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν περιορίζεται μόνο στους συμβασιούχους στον τομέα της
Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΕΡΟΛΑΚΑκαθαριότητας, αλλά και άλλες περιπτώσεις συμβασιούχων όπως των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ., καθώς και των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: