Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Με την απόφαση του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει τη δέσμευση του σπιτιού του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας και κάθε εγχώριου τραπεζικού λογαριασμού του στο πλαίσιο ερευνών της Δικαιοσύνης.
Η απόφαση, που αφορά αποκλειστικά τον πρώην υπουργό και όχι μέλη της οικογένειας του, εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία ζήτησε τη δέσμευση λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του Γ. Παπαντωνίου. Η προσφυγή της εισαγγελίας Διαφθοράς στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμάται ότι σχετίζεται με την πρώτη αξιολόγηση των κατασχεθέντων από τους χώρους του πρώην υπουργού, τα οποία πιθανολογείται ότι επέτρεψαν, τόσο την αιτιολόγηση του αιτήματος όσο και την κρίση του Συμβουλίου που το αποδέχθηκε. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται να έχουν διασταυρώσει στοιχεία από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων και μαρτυρικές καταθέσεις προσώπων που εκ της θέσεως τους σε γαλλική εταιρεία, είχαν εμπλακεί στη διαδικασία προμηθειών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: