Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΠΑΤΡΑ : Ο...ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΟΙ...ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ...ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ !!!

Δεξιοί και Συριζαίοι ενωμένοι μάχονται να αποτρέψουν ένα μεγάλο έργο που πρόκειται να γίνει στην Πάτρα. Οι ετοιμόρροπες αποθήκες του ΑΣΟ μετατρέπονται σε Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με κρατική χρηματοδότηση που έχει συμφωνηθεί.
Γιατί δεν θέλουν
έργο 8 εκατ. ευρώ ;
(Σε απελπισία η μείζων αντιπολίτευση του δήμου Πατρέων
χρησιμοποιεί ως άλλοθι τη δράση καρναβαλιστών !)

Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, υπάρχει περίπτωση νοήμονες άνθρωποι να απορρίπτουν κρατική χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού και αθλητισμού στην πόλη τους ;
Κι όμως, έλαχε να το ζήσουμε και αυτό !
Οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ (Κ.Χριστόπουλου και Α.Φίλια, πρώην Δημαρά) καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ –ΡΑΠ ( αυτή με διαφοροποιήσεις στελεχών της) καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής Αρχής, να μετατραπούν οι ετοιμόρροπες αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές, σε Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που η κυβέρνηση προθυμοποιείται να εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η άρνησή τους βασίστηκε σε προσχηματικούς λόγους, που αφορούν στη στέγαση κάποιων πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού, τα οποία χρησιμοποιούν μέρος αποθηκών του ΑΣΟ ως Εργαστήρι, για τις καρναβαλικές δημιουργίες τους.
Μάλιστα, απαίτησαν να αποσυρθεί το θέμα, να μην ληφθεί απόφαση μέχρις ότου η δημοτική Αρχή βρει κατάλληλο χώρο για τη μεταστέγαση των καρναβαλιστών, αδιαφορώντας για τους χρονικούς περιορισμούς των διαδικασιών, που η ίδια η κυβέρνηση καθορίζει.

Ουσιαστικά, με τη στάση τους, έδειξαν πως δεν θέλουν την υλοποίηση αυτού του έργου, προτιμούν να καταρρεύσουν τα κτίρια, να στερηθεί η πόλη τόσων σημαντικών δομών και να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.
Ακόμα και το άλλοθί τους με τους καρναβαλιστές κατέπεσε με την τοποθέτηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ΄΄δεσμευόμαστε να δώσουμε λύση στο θέμα της μεταστέγασης σε κατάλληλο κτίριο, έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας μέχρι το Καρναβάλι του 2019 καθώς δεν τίθεται θέμα γι αυτό του 2018΄΄ τόνισε ο Πελετίδης. Μόνο που η δέσμευση Δημάρχου, ήταν για τους διαφωνούντες…φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Αβίαστα λοιπόν, έβγαινε το εξής συμπέρασμα : ό,τι και να λέτε, εμείς δεν ψηφίζουμε για να προχωρήσει αυτό το έργο !
Γιατί όμως ;
Ασφαλώς και υπάρχει εξήγηση. Βασικότερος λόγος είναι ότι ξυπνάνε οι εφιαλτικές μνήμες της Πολιτιστικής, το μεγάλο τους βατερλό !

Έπαθαν πολιτικό vertigo όταν πληροφορήθηκαν πως η δημοτική Αρχή, αξιοποιεί μελέτη της Πολιτιστικής του 2006 για τις αποθήκες του ΑΣΟ, την οποία τροποποίησε, και μετά από πολύμηνες επαφές και συζητήσεις με την κυβέρνηση, κατάφερε να παραδώσει πλήρες φάκελο του έργου και να δεχτεί έτσι η κυβέρνηση τη χρηματοδότησή του (7,9 εκατ. ευρώ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η μεγάλη τους ντροπή είναι πως τη συγκεκριμένη μελέτη, την είχαν ψηφίσει τότε οι παρατάξεις τους, αλλά το έργο στον ΑΣΟ δεν έγινε καθώς οι ιθύνοντες φρόντισαν να σπαταληθούν 32 εκατ. ευρώ δίχως να μείνει κάποιο έργο στην πόλη, αφού επιλογή τους ήταν να φτιαχτούν κτίρια ιδιωτών για τις ανάγκες της Πολιτιστικής και όχι του δήμου.

Τώρα δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν έργα που στερήθηκε η πόλη. Τα σχέδια για τον ΑΣΟ προβλέπουν θέατρο, κινηματογράφο, ιντερνετική βιβλιοθήκη, εκθεσιακούς χώρους, κλειστά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά. καθώς και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Κι όλα αυτά σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, που όμως ένα τόσο μεγαλόπνοο έργο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πατρινούς και τους επισκέπτες της.
Αυτό το έργο προσπάθησαν να εξοβελίσουν οι παρατάξεις Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως, δεν τους έκανε τη χάρη η πλειοψηφία και παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που στήριξαν με την ψήφο τους την πρόταση κι έδωσαν έτσι απάντηση στα μασκαριλίκια.


Στάθης Κεραμιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: