Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ....PEPSI ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ !!! [ video ]


Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο προκαλεί νέο διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας Pepsi που παρουσιάζει το φωτομοντέλο Κένταλ Τζένερ να αποτρέπει τη σύγκρουση διαδηλωτών με την αστυνομία προσφέροντας ένα κουτάκι αναψυκτικού σε έναν αστυνομικό.
Όπως σημειώνει και η εφημερίδα Guardian ο αστυνομικός αντί να ρίξει σπρέι πιπεριού ή να πυροβολήσει την άοπλη Τζένερ (όπως γίνεται συχνά σε διαδηλώσεις) δέχεται την προσφορά, τη στιγμή που μια φωτογράφος με μουσουλμανική μαντίλα απαθανατίζει εκστασιασμένη τη σκηνή. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι σκηνές του βίντεο θυμίζουν ιδιαίτερα την περίφημη φωτογραφία του Τζόναθαν Μπάκμαν με την αντιπαράθεση της μαύρης διαδηλώτριας, Λέσια Έβανς, με ειδικές δυνάμεις καταστολής στο Μπάτον Ρούζ της Λουιζιάνα.
Άλλοι πρόλαβαν να φτιάξουν και τα πρώτα meme στα οποία σατιρίζουν τη διαφήμιση με αναφορές σε γνωστές προσωπικότητες για τα δικαιώματα των μαύρων, τις συγκρούσεις στην πλατεία Τιενανμεν του Πεκίνου κ.α Ύστερα απο τη διεθνή κατακραυγή η εταιρεία απέσυρε τη διαφήμιση. Δείτε την....

Δεν υπάρχουν σχόλια: