Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ !!!

 Δυσκολεύεται να αφομοιώσει ο ανθρώπινος νους το δράμα που υποχρεώθηκαν να βιώσουν χιλιάδες μαθητές της Τρίτης Λυκείου, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
Οι μαθητές είχαν μεταβεί στο νησί στα πλαίσια της καθιερωμένης πενθήμερης εκδρομής τους και υποχρεώθηκαν να παραμείνουν εκεί για 2 και 3 ημέρες παραπάνω, επιστρέφοντας τελικά στα σπίτια τους με τη βοήθεια ειδικά μισθωμένων έκτακτων πτήσεων.
Στο αεροδρόμιο έσπευσε για να τους υποδεχτεί εξειδικευμένο κλιμάκιο ψυχολόγων, με στόχο την πρόληψη ψυχολογικών τραυμάτων από την αναπάντεχη τραγωδία που έπληξε στα ξαφνικά τους μαθητές σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία και μάλιστα σε μια χρονιά ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον τους.
«Είναι φρικτό, δυσκολευόμαστε ακόμη και να συλλάβουμε αυτό που συνέβη. Χιλιάδες ανυπεράσπιστοι μαθητές έμειναν μακριά απ' τα σχολεία και τα μαθήματα και υποχρεώθηκαν να παρατείνουν την πενθήμερη, περνώντας ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί με τους κολλητούς τους, μακριά από γονείς και υποχρεώσεις. Πρόκειται για συμφορά όμοια της οποίας πρέπει να επιστρέψουμε στα χρόνια του πολέμου για να συναντήσουμε ξανά. Εύχομαι πραγματικά να καταφέρουν να ξεπεράσουν το σοκ και να μην τραυματιστούν για πάντα οι ευαίσθητες ψυχούλες τους», σχολίασε δακρυσμένος εκπρόσωπος των καθηγητών, με συντετριμμένο γονέα να αναρωτιέται:
«Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους οι κύριοι της ΠΝΟ αν το παιδί μου αποτύχει στις Πανελλήνιες και στραφεί στα ναρκωτικά; Ζητάμε από το Υπουργείο την απευθείας εισαγωγή των άτυχων μαθητών σε ΑΕΙ της επιλογής τους, ως ελάχιστη αποζημίωση για όσα πέρασαν».
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τους πληγωμένους μαθητές, οι οποίοι όμως ήταν πολύ απασχολημένοι πίνοντας μπίρες, σε μια φανερή παρενέργεια του ανείπωτου δράματος που αναγκάστηκαν να περάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: