Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

FRANCHISE & ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

Παρά τις συνθήκες οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία, το franchise συνεχίζει να αποτελεί επιχειρηματική επιλογή για αρκετούς επαγγελματίες, οι οποίοι στρέφονται στη λύση υπαγωγής τους υπό τη σκέπη μίας γνωστής αλυσίδας με ισχυρό brand name.
Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση
Οι κλάδοι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εμφανίζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο του καφέ και της μικρής εστίασης όπως είναι οι φούρνοι ή τα ταχυφαγεία.
Το χαρακτηριστικό το οποίο προσδίδει δυναμική στους κλάδους αυτούς είναι κατά βάση οι τάσεις στη σύγχρονη διατροφή, καθώς και ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Ο καταναλωτής που αποτελεί το δυναμικό κοινό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων – 20 έως 45 ετών – απαιτεί ένα προϊόν άμεσο, υγιεινό και μία επιχείρηση η οποία να προσφέρει ταχεία και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.

Άμεση ρευστότητα Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες που επενδύουν ταχρήματάτους, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν άμεσης ρευστότητας λόγω της πώλησης σε λιανική, ενώ οι επιχειρήσεις τους παρουσιάζουν ευέλικτη δομή και δεν απαιτούν ειδικότητες σπάνιες ή δυσεύρετες.   
                                                                Η καινοτομία                                                        
Η καινοτομία στο επιχειρείν μέσω του franchise παρουσιάζει διαρκή άνθηση καθώς ανά έτος αρκετές επιχειρήσεις παρουσιάζουν πρωτότυπο επιχειρηματικό σχεδιασμό, ιδρύοντας νέες επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενες στις νέες και διαρκώς αυξανόμενες καταναλωτικές απαιτήσεις. Tις σύγχρονες απαιτήσεις του street food έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO. Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη δροσιά με τις θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings.Είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το χάμπουργκερ.
Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις. Στην ελλαδική αγορά ο ευρύτερος κλάδος της εστίασης που περιλαμβάνει και τις αλυσίδες delivery και take away κατέχει και το μεγαλύτερο μερίδιο στο χώρο του φαγητού.
«Ο κλάδος της εστίασης γενικότερα είναι αυτός που προσφέρει πάντα τα περισσότερα στον καταναλωτή.
Προσφέρει ευκολία, ποικιλία, ταχύτητα και πάνω από όλα είναι το «απολαυστικό διάλλειμα» της καθημερινότητάς του. Ο τομέας της εστίασης και ειδικά η αγορά των fast food, takeaway και delivery διακρίνεται από έντονη κινητικότητα, γεγονός που μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί,καθώς οι ρυθμοί της καθημερινότητας «καλούν» τους καταναλωτές να τρώνε ολοένα και περισσότερο εκτός της οικίας τους.
Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους.
Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους; Από τότε μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: