Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΑΝ'ΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ - DO IT FOR MOM !!! [ video ]

Το ποσοστό γεννήσεων της Δανίας αναμένεται να αυξηθεί μετά από μια σειρά από στοχευμένες καμπάνιες υπέρ του σεξ και της τεκνοποίησης, συμπεριλαμβανομένου ενός διαφημιστικού που καλεί τους Δανούς να κάνουν εγγόνια για τη μαμά τους.
Πέρυσι μια σειρά από εκστρατείες κυκλοφόρησαν από την κρατική τηλεόραση της Δανίας όπου ενθάρρυναν τους  ανθρώπους να τεκνοποιήσουν.
Η εταιρεία, Spies Τravel, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το σύνθημα «Κάν ‘το για τη μαμά» το Σεπτέμβριο του 2015 καλώντας τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά για να ευχαριστήσουν τους γονείς τους και να συμβάλουν στην αναστροφή της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας.
«Το Δανέζικο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας είναι υπό πίεση. Δεν γεννιούνται ακόμα αρκετά μωρά, παρά την μικρή πρόοδο. Και αυτό μας αφορά όλους. Αλλά εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είναι ίσως οι μητέρες που ποτέ δεν θα ζήσουν με ένα εγγόνι », αναφέρει η διαφήμιση, ενώ τονίζει πως στις διακοπές όπου γυμνάζεσαι και χαλαρώνεις, κάνεις περισσότερο σεξ, και προτείνουν στους γονείς με παιδιά σε ηλικία τεκνοποίησης να τους κάνουν δώρο πακέτο διακοπών για να πάνε να …ξεσαλώσουν και μετά να γίνουν γονείς.
Εκτός από αυτή την καμπάνια έχουν γίνει και άλλες αντίστοιχες για την τεκνοποίηση, που μάλλον απέδωσαν αφού 9 μήνες μετά, τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό το Σεπτέμβρη θα γεννηθούν 1,200 περισσότερα μωρά απ’ οτι τον περσινό.
Οι εκστρατείες προέκυψαν με την πτώση της γεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού της Δανίας.
Το 2014, το εθνικό ποσοστό γονιμότητας ήταν 1,69, με μικρή αύξηση σε σχέση με το 2013 και η πρώτη φορά που είχε αύξηση από το 2010.
Η μέση ηλικία του για πρώτη φορά οι γονιός στη Δανία ήταν 29,1 χρόνια το 2014, πέντε χρόνια μεγαλύτερος από τον μέσο όρο ηλικίας που υπήρχε το 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια: