Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ....ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Απίστευτο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τα αδέρφια του πρωθυπουργού συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο λοιπόν, η εταιρεία των δυο αδερφών του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη και Ζαννέτ επιχείρησε να αποσπάσει δημόσιο έργο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ύψους 1,1 εκατ. ευρώ με πλαστή ενημερότητα και μάλιστα τον Μάιο έχει οριστεί να γίνει η δίκη στη Μυτιλήνη. Μια υπόθεση που αν μη τι άλλο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό της χώρας. Η ιστορία ξεκινά στιις 29 Νοεμβρίου 2011 με το δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για το έργο «Κατασκευή Δικτύου Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νήσου Λέσβου».

Στον διαγωνισμό αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία των αδελφών του πρωθυπουργού «Δ. Τσίπρας – Ζ. Τσίπρα Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε.» και με έκπτωση επί του έργου 37,29%. Ένα έργο που τελικά όμως δεν το πήρε. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν της το ανέθεσε, προβαίνοντας και σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας. Το ίδιο εισηγήθηκε και η Γενική Διεύθυνση Υποδομών της ίδιας περιφέρειας καθώς και την πειθαρχική δίωξη της εταιρείας λόγω της ενημερότητας.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η εταιρεία στα δικαιολογητικά προσκόμισε φωτοτυπία και όχι πρωτότυπη βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, του φέροντα δηλαδή το αναγκαίο πτυχίο για να αναληφθεί αυτό το έργο. Τότε ο Γιώργος Τσίπρας ήταν στην εταιρεία, τώρα είναι στο υπουργείο Εξωτερικών. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα απαιτήσει την πρωτότυπη ενημερότητα του κ. Γεωργίου Τσίπρα, με την εταιρεία «ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε.» όμως τελικά της στάλθηκε το ίδιο ακριβώς κείμενο με διαφορετική όμως σφραγίδα από αυτήν που είχε αρχικά υποβληθεί. Τα στελέχη της Διεύθυνσης της Περιφέρειας ζήτησαν έγγραφο από το ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ για την ασφαλιστική ενημερότητα του Γιώργου Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το ΤΣΜΕΔΕ απαντά ότι δεν εκδόθηκε ασφαλιστική ενημερότητα και η ενημερότητα που παρουσιάστηκε για να πάρει η «ΔΙΟΔΟΣ Ο.Ε» το έργο έχει εκδοθεί σχεδόν δυο χρόνια πριν, στις 28-2-2010! Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου λοιπόν συμπέρανε ότι η εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη και Ζαννέτ Τσίπρα επιχείρησε να πάρει ένα δημόσιο έργο με project 1,1 εκατομμυρίου ευρώ με πλαστή ενημερότητα και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το παράδοξο είναι ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού Δημήτρης έχει παραπεμφθεί ως διαχειριστής της εταιρείας, δεν συνέβη το ίδιο όμως με την αδελφή του και μέτοχο της εταιρείας Ζαννέτ, αλλά και τον ξάδελφο Γιώργο Τσίπρα του οποίου η ενημερότητα ήταν σύμφωνα με τις κατηγορίες πλαστή. Ο Δημήτρης Τσίπρας παραπέμπεται μάλιστα για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Για πλημμέλημα δηλαδή και όχι για έκδοση πλαστού εγγράφου που είναι κακούργημα. Και όλα αυτά προκαλούν σίγουρα πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

                   AthensMagazine
            

Δεν υπάρχουν σχόλια: