Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ : ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ !!!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Φίλης δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι οι τρεις νέοι υπουργοί που θα συμμετέχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία σε μια προσπάθεια του Αλέξη Τσιπρα το κόμμα να συνδέεται με την κυβέρνηση και να υπάρχει υπάρχει αναφορά στις πρωτοβουλίες και στις λειτουργίες της.
Από την Πολιτική Γραμματεία πρέπει μέσα στην ημέρα να συμπληρωθούν οι θέσεις των Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Αλέκου Καλύβη, Στάθη Λεουτσάκου και Ρούντι Ρινάλντι που αποχώρησαν μέσα στο καλοκαίρι.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως αυτό που τονίζουν κορυφαία στελέχη είναι πως κάποιες από τις θέσεις θα καλυφθούν με υπουργούς της κυβέρνησης.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έθεσε το ερώτημα ¨ναί να φτιάξουμε κόμμα, αλλά τι κόμμα θέλουμε να δημιουργήσουμε;¨, ενώ ζήτησε ένα κόμμα αγωνιστικό και ετοιμοπόλεμο. ¨Οι τάσεις είναι ένα πρόβλημα. Δεν θα ήταν πρόβλημα αν δεν παραβίαζαν τον κοινωνικό κώδικα. Το κόμμα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την εσωτερική του δημοκρατία.¨. Ο Γ.Δραγασάκης συμπλήρωσε πως ¨αν το κόμμα ενσωματωθεί με το κράτος και χάσει την ικανότητα σκέψης και δράσεων δεν θα είναι σε θέση να στηρίξει το κυβερνητικό έργο¨
"Η κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορεί να ενημερώνεται στο τέλος και πρέπει να συνδιαμορφώνει", τόνισε η Θεανώ Φωτίου και συμπληρωσε πως πρέπει να εργάζεται με συλλογική ευθύνη απέναντι στο κόμμα. Για τις οργανώσεις βάσεις τόνισε πως πρέπει να έχουν άλλη βάση δουλειάς.
Την ίδια ώρα αυτό που έχουν ζητήσει στελέχη των ¨53+¨ από την Κεντρική Επιτροπή είναι η κυβέρνηση να επισημάνει πιο ¨δυνατά¨ ότι το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία της, ενώ πρέπει να παλέψει για τα ισοδύναμα απέναντι στη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: