Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΜΠΑΜΠΑ....ΜΠΑΜΠΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ....ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

Οι τράπεζες το 2015 θα εμφανίσουν τεράστιας κλίμακας ζημίες και το 2016 επίσης θα εμφανίσουν μικρότερης κλίμακας ζημίες
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει παγιδευτεί σε μια χρεοκοπημένη χώρα, προσπαθεί απεγνωσμένα να διασωθεί με τρία μνημόνια και ενώ χρεοκόπησε τις τράπεζες…γιατί έτσι νόμισε ότι θα διασωθεί.
Στην Ελλάδα συνέβησαν εγκληματικά λάθη, απανωτά μνημόνια που το ένα μετά το άλλο αποτύγχαναν, ενώ το αποκορύφωνα όλων χρεοκόπησαν τις τράπεζες….για να τις σώσουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα εφαρμόζει 3 μνημόνια δηλαδή υπήρξαν 3 αποτυχίες και οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται 3 ανακεφαλαιοποιήσεις.
Γιατί οι ελληνικές τράπεζες έχουν παγιδευτεί και διατρέχουν συνεχή κίνδυνο χρεοκοπίας;

Α)Η συμφωνία που έχει υπάρξει είναι ακραία αντιαναπτυξιακή, ακραία υφεσιακή και όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα αποδώσει.  
Το τρίτο μνημόνιο με μαθηματική ακρίβεια θα αποτύχει.
Και η αποτυχία θα καταγραφεί ως ύφεση στο ΑΕΠ με -4% για το 2015 και -1,75% για το 2016 σε ένα μάλλον ουδέτερο σενάριο, η ανεργία θα αυξηθεί εκ νέου, ενώ ο ιδιωτικός τομέας ο πρωτεργάτης της εθνικής παραγωγής θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο.

Β)Οι τράπεζες που αποτελούν τον μηχανισμό επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας βρίσκονται παγιδευμένες, βρίσκονται σε ομηρία, λόγω των κρατικών κεφαλαίων που έχουν δανειστεί και των κρατικών κεφαλαίων που θα δανειστούν εκ νέου λόγω των stress tests του Οκτωβρίου του 2015.

Γ)Οι τράπεζες θα υλοποιήσουν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και αυτό σημαίνει τιμές αυξήσεων κεφαλαίου που πρέπει οπωσδήποτε να είναι χαμηλές για να είναι ελκυστικές.
Άρα reverse split και χαμηλές τιμές αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες.

Δ)Οι τράπεζες το 2015 θα εμφανίσουν τεράστιας κλίμακας ζημίες και το 2016 επίσης θα εμφανίσουν μικρότερης κλίμακας ζημίες.
Άρα κέρδη από το 2017.....και αν....πετύχουν κέρδη το 2017. 
Η εξέλιξη αυτή καθιστά τον κλάδο των τραπεζών όχι επενδύσιμο ενώ δημιουργείται και πρόβλημα με το DTA και DTC δηλαδή την αναβαλλόμενη φορολογία που προαπαιτεί κερδοφορία.
Η αναβαλλόμενη φορολογία φθάνει τα 15,48 δισεκ. ευρώ.

Ε)Οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται στην ίδια παγίδα όπως ήταν το 2013 και 2014.
Γιατί οι τράπεζες δεν χορήγησαν δάνεια, γιατί οι τράπεζες δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν;
Όταν οι ιδιώτες επενδυτές ανακεφαλαιοποιούν μια τράπεζα έχουν την απαίτηση από τις διοικήσεις να βελτιώνουν τις αποδόσεις κεφαλαίου ROE ώστε να το καρπούνται ως μέρισμα από τα κέρδη και ως χρηματιστηριακή απόδοση.
Οι τράπεζες μέχρι το 2020  δεν θα μπορέσουν να διανείμουν μέρισμα λόγω των κρατικών ενισχύσεων και ταυτόχρονα επειδή το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων είναι κρατικό πρέπει να επιστραφεί.
Το ίδιο ισχύει και με την ρευστότητα 129 δισεκ. έχουν αντλήσει οι τράπεζες από το ευρωσύστημα εκ των οποίων 90,5 δισεκ. είναι ELA αυτή η ρευστότητα πρέπει να επιστραφεί.  
             bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: