Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ....Η ΜΠΛΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ. ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !!! [ video ]

Γιατί έχουμε δύο πανσελήνους σε ένα μήνα; Και γιατί τελικά το φεγγάρι μας αλλάζει χρώμα; Η NASA δίνει μία απάντηση σε ένα φαινόμενο μοναδικό, αλλά όχι εξαιρετικά σπάνιο (Vid) Όπου κι αν βρίσκεστε σήμερα, είτε στην Αθήνα, είτε σε κάποιο νησί, μην ξεχάσετε να στρέψετε το βλέμμα σας στον ουρανό, για να παρακολουθήσετε ένα όχι τόσο σπάνιο, αλλά εξαιρετικά μοναδικό φαινόμενο.  Την μελαγχολική, μπλε πανσέληνο!Η μπλε πανσέληνος, όπως και κάθε άλλη άλλωστε γκρι ή άσπρη, επηρεάζει τον άνθρωπο, αλλά η συγκεκριμένη έχει τις επιπλέον ιδιότητες της "μελαγχολικής".

Σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές, μπλε φεγγάρι αποκαλείται όταν μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα.
Ωστόσο, κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται, και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση "μπλε φεγγάρι".

Η επιστημονική εξήγηση της NASA για το φαινόμενο

Η NASA αναφέρει και άλλα παρόμοια γεγονότα είτε από εκρήξεις ηφαιστείων, είτε πυρκαγιές που οι καπνοί άλλαξαν το χρώμα του φεγγαριού. Τέλος παροτρύνει τους "κυνηγούς" των αστρονομικών φαινομένων, αλλά και τον απλό κόσμο να δει την ανατολή της Σελήνης και να διαπιστώσει τι χρώμα θα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: