Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ....ΠΙΤΣΑ !!!

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα burgers και η pizza έγιναν γαστρονομικά εμβλήματα και εθνόσημα της αμερικανικής ευημερίας και κουλτούρας. Και μπορεί στους Ιταλούς να οφείλουμε την επινόηση της pizza, αλλά κανείς δεν την απογείωσε όπως οι αμερικανοί. Ας δούμε όμως εν συντομία, τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της ιταλικής ντίβας…

Η pizza, είτε επειδή είναι εύκολη στην παρασκευή και ακόμα πιο εύκολη στην κατανάλωση, είτε επειδή είναι απλά πεντανόστιμη, έχει εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες όλου του κόσμου και τρώγεται για βραδινό, μεσημεριανό, πρωινό ή σνακ.Η καταγωγή της pizza πάει πολύ πίσω και ούτε και οι ίδιοι οι Ιταλοί γνωρίζουν με βεβαιότητα την απαρχή αυτού του γαστρονομικού θαύματος. Κανείς ακόμα δεν είναι σίγουρος αν οι Ιταλοί είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα όλου του πλανήτη, αφού οι ιστορικές πηγές σχετικά με την pizza είναι πολλές.
Οι μαρτυρίες θέλουν τους Πέρσες να τρώνε ψωμί καλυμμένο με τυρί και χουρμάδες, ενώ στην Αινειάδα του Βιργιλίου χρησιμοποιούσαν το ψωμί σαν… πιάτο.Ο όρος «pizza» ωστόσο εμφανίζεται ως τέτοιος, όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα, στα τέλη της πρώτης χιλιετίας και η σύνδεσή του με την ελληνική λέξη «πίτα» είναι προφανής. Χωρίς να αναλωθούμε όμως, ιδιαίτερα και χαθούμε στα βάθη της ιστορίας, σήμερα ο τόπος καταγωγής της pizza θεωρείται η Νάπολη και όλοι εκεί απευθύνονται για ένα κομμάτι από την καλύτερη pizza του κόσμου, ακόμα και αν οι ιστορικές μαρτυρίες δείχνουν πως pizza έτρωγαν στο παρελθόν και άλλοι λαοί εκτός από τους Ιταλούς, αλλά και πολλά χρόνια πιο πριν από αυτούς.;; Από τότε έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!
Στο PizzaCcono & FruttyCcono ετοιμάζουν τη ζύμη από το αλεύρι το νερό και τη μαγιά, περνάει στην πρέσα διαμόρφωσης του κώνου, γεμίζεται σύμφωνα με τις επιλογές του πελάτη και ψήνετε στο κυκλοθερμικό φούρνο που διαθέτει η εταιρεία.

Η μοναδική πίτσα σε χωνάκι με φρέσκια ζύμη και φρέσκα υλικά ψήνεται πλέον μπροστά στα... μάτια σας.
Χάρη στο νέο σχήμα η ζύμη παραμένει τραγανή, η επικάλυψη είναι λιγότερο υγρή, δεν στάζει και δεν λερώνει τα χέρια του καταναλωτή. Είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το χάμπουργκερ. Δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ κάτι τόσο βολικό και νόστιμο. Μπορείς να το τρως ακόμα και εάν τρέχεις.
Η Pizza C Cono αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά των μεγάλων και των παιδιών.Ένα τόσο αρχαίο φαγητό που όμως ανταποκρίνεται τέλεια στους σύγχρονους διατροφικούς προσανατολισμούς της εποχής μας. Η πίτσα έχει νέο όνομα και νέο σχήμα, είναι σε κώνο και λέγεται Pizza C Cono. www.pizzaccono.com       

Δεν υπάρχουν σχόλια: