Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΞΑΦΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΜΕΡΚΕΛ - ΤΣΙΠΡΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ....Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Με διάγγελμα θα απευθυνθεί στο γερμανικό λαό η Καγκελάριος Μέρκελ αμέσως μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η Α.Μέρκελ θα επιχειρήσει η ίδια να εξηγήσει γιατί είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας η - εκ νέου - διάσωση της Ελλάδας και να κάμψει τις αντιρρήσεις, που αυτή τη στιγμή «μετριούνται» στο ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής της ομάδας.
Η Καγκελάριος θα απευθύνει το διάγγελμα αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους. Βασικό της επιχείρημα, άλλωστε, είναι ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.
Η επιθυμία της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πάντως έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σημειώνει το Bloomberg.
Οι βουλευτές της Μέρκελ, που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα, υπολογίζεται πως είναι 100 από τους 311 συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: