Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ROCK N' ROLL ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ....Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΕΡΚΕΛ !!!

Ενδιάμεση συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου ζήτησε ο Τσίπρας από την Μέρκελ στη συνάντησή τους, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές διέψευδαν ότι τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις του με Μέρκελ και Ολάντ θα έχουν επιθετικό τόνο και μορφή τελεσιγράφου: «Δεν δεχόμαστε ούτε θέτουμε τελεσίγραφα». Με αυτό τον τρόπο διέψευδε το Μαξίμου δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα της έθετε το τελεσίγραφο "συμφωνία τώρα ή εκλογές". Δεν έχουν καμία απολύτως βάση ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς "η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει".
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού που τον συνοδεύουν στις Βρυξέλλες αν και δεν αποκλείουν τίποτα, υποστηρίζουν ότι η Αθήνα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία επομένως σε αυτή την περίπτωση είναι απίθανο ένα σενάριο εκλογών. Οι εκλογές είναι πιθανές μόνο σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι επιλέξουν τη ρήξη, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στους "έξω". Συμπληρώνουν όμως ότι αν ήθελαν τη ρήξη θα την είχαν κάνει στις 28 Φεβρουαρίου όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις και όχι τώρα.


Ωστόσο, αν και η κυβέρνηση δεν βλέπει ούτε απαιτεί μια συμφωνία εδώ και τώρα, δηλαδή στο αυριανό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, θα θέσει επιτακτικά, τόσο προς την Άνγκελα Μέρκελ όσο και προς το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο επίσης θα συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου- το θέμα της πιέσης χρόνου που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως προς τη ρευστότητα διεκδικώντας άμεσα μια κίνηση καλής θέλησης, δηλαδή ένα μικρό άνοιγμα της χρηματοδοτικής στρόφιγγας ως το τέλος Απριλίου πιθανότατα με τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. 
"Angie....Angie. With no lovin' in our souls and no money in our coats, you can't say we're satisfied."      ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: