Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ....ΕΤΩΝ 20 !!!

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε θα είχε σκεφτεί ο Μιχάλης Λ. από το Μενίδι ότι στα 20 του χρόνια θα λάμβανε σύνταξη από το δημόσιο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της απίστευτης ιστορίας.
Πριν από μερικούς μήνες ο Μιχάλης Λ. γυρίζοντας από απογευματινή έξοδο, είδε στο καπό του αμαξιού του ένα ακόμη διαφημιστικό φυλλάδιο. Ενώ συνήθως δεν έδινε σημασία και σιχτίριζε τους διανομείς που λέρωναν το αγαπημένο του όχημα, αυτή τη φορά το πήρε στα χέρια του και το διάβασε. Όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, διαφημιζόταν η υπηρεσία καταμέτρησης ενσήμων που εξασφαλίζει σύνταξη.
Ο Μιχάλης Λ. δεν έχασε τον καιρό του και πήρε τηλέφωνο ώστε να εξεταστεί η περίπτωσή του. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν θεωρούσε πως είχε τύχη, αλλά κάτι μέσα του, τον ωθούσε να καλέσει το τηλέφωνο της αγγελίας. Μια επιβλητική φωνή που απάντησε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, με ήρεμο τόνο τον διαβεβαίωσε ότι σε λίγο καιρό μετά από αυτή την καταμέτρηση θα ήταν συνταξιούχος.
Τα γεγονότα απλά επιβεβαίωσαν τα λόγια του ανθρώπου αυτού. Ο Μιχάλης Λ. ενημερώθηκε από την υπηρεσία ότι μετά την καταμέτρηση ενσήμων δικαιούται σύνταξη. Υπήρχε η δυνατότητα να περιμένει ακόμη δύο χρόνια ώστε η σύνταξη αυτή να είναι πλήρης, αλλά συμφωνήθηκε να γίνει αίτηση για συνταξιοδότηση με μειωμένο ποσό. Μέσα σε είκοσι εργάσιμες μέρες, ο Μιχάλης Λ. λάμβανε από τον ταχυδρόμο της περιοχής την καταβολή ποσού του πρώτου μήνα σύνταξης καθώς και τα αναδρομικά που του αναλογούσαν. «Ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό», όπως σχολιάζουν στενοί φίλοι του.
Επικοινωνήσαμε με τον τυχερό νεαρό (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας), ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει το εξής: «Αυτή η εμπειρία μου άνοιξε τα μάτια, ποτέ πριν δεν πίστευα τα όσα υπόσχονταν τα διαφημιστικά φυλλάδια» και έσπευσε να παραγγείλει τηλεφωνικώς γνωστό μασαζοκαλσόν το οποίο «το φοράς, περπατάς και πετάς», ώστε να πραγματοποιήσει άλλο ένα όνειρό του.          ΠΗΓΗ      theblob.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: