Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ !!!

Δύο επιγραφές βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών το πρωί της Τετάρτης, στον τάφο της Αμφίπολης, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της, τοπική εφημερίδα της Καβάλας. Αμφότερες μεταφέρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο Μουσείου της Αμφίπολης προκειμένου να μελετηθούν και να διαβαστούν.Είναι τρία κομμάτια επιστυλίου, μήκους περίπου 80 εκατ. με 1 μέτρο και ύψους 15 εκατοστών. Τα κομμάτια βρέθηκαν μετά τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, πίσω από τις Καρυάτιδες, μέσα στο χώμα, κατά την αποχωμάτωση του θαλάμου και φέρουν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος. Εκτιμάται ότι στον προθάλαμο υπάρχουν κι άλλα επιστύλια και μάλιστα χωρίς φθορές.
Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις  οι οποίες και έχουν εντυπωσιακά αυξηθεί τις τελευταίες  ώρες λόγω των νέων ευρημάτων. Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις. Δείτε τι γράφουν.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: