Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ....ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ !!! [ video ]

Η Ελληνική....Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη πενταετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.


Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που επισημοποιήθηκε νωρίτερα, σε πρώτη φάση, είναι η έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας, η οποία απευθύνεται στους επενδυτές των ΗΠΑ (λόγω της διαφοράς ώρας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προεγγραφές ξεκινούν από τώρα και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί αύριο.

Ανάδοχοι θα είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και η Morgan Stanley.

Η έκδοση θα υπόκειται στο βρετανικό δίκαιο ενώ, αναλόγως της προσφοράς και της ζήτησης, την οποία θα διαχειριστεί η JP Morgan, θα οριστεί το επιτόκιο.

Το λεγόμενο βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο, Πέμπτη, οπότε θα δοθούν οι προεντολές και θα εξελιχθεί το αποκαλούμενο Book Building. Η έκδοση ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και αύριο, όπως μεταδίδει και το Reuters.

Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανεβάζει το συνολικό ποσό της έκδοσης στα 2,5 δισ ευρώ, ενώ πηγή του αναφέρει ότι υπάρχει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η έκδοση των ομολόγων είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία πλήρους επαναφοράς της χώρας σε συνθήκες ομαλού δανεισμού από τις αγορές.
                                        «Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει ενόψει των εκλογών να διασώσει τον κυβερνητικό του συνασπισμό, ο οποίος κυβερνά με πλειοψηφία δύο εδρών. Η επιδίωξή του είναι συμβατή με το πνεύμα των δανειστών», επισημαίνει η αναλύτρια, διευκρινίζοντας ότι εάν η συγκυβέρνηση υποστεί ήττα στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποτραπούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ο κίνδυνος ακυβερνησίας, η οποία «θα βύθιζε την Ελλάδα εκ νέου σε κρίση και θα έθετε σε κίνδυνο την ευρωζώνη». «Στα τέσσερα χρόνια της ελληνικής κρίσης διατυπώθηκαν διάφορα αισιόδοξα σενάρια. Κανένα από αυτά δεν επαληθεύτηκε», τονίζει η Κέρστιν Γκάμελιν.         
Süddeutsche Zeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια: