Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΥΠΝΟ ΣΟΥΤΙΕΝ....ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ !!!

Ερευνητές της Microsoft σχεδίασαν ένα «έξυπνο» σουτιέν που μπορεί να ανιχνεύσει το στρες, καθώς διαθέτει αφαιρούμενους αισθητήρες, που καταγράφουν την καρδιακή και δερματική δραστηριότητα, παρέχοντας ενδείξεις για την ψυχική διάθεση.
Το σουτιέν διαθέτει ηλεκτροκαρδιογράφο, αισθητήρες μέτρησης της ηλεκτρικής δραστηριότητας της επιδερμίδας, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.
Με τη χρήση μιας εφαρμογής, τα στοιχεία στέλνονται στο smartphοne της γυναίκας και την προειδοποιούν ότι λόγω του στρες ενδέχεται να καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.
Ανάλογες προσπάθειες για τη δημιουργία ενός αντρικού εσωρούχου είχαν μικρότερη επιτυχία καθώς οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες τοποθετούνται αναγκαστικά πιο μακριά από την καρδιά.
Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα ρούχα φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Τον περασμένο μήνα, παρουσιάστηκε ένα σουτιέν που συνδέεται στο Twitter και στέλνει tweets κάθε φορά που η κάτοχός του το βγάζει ενθαρρύνοντας την να ψηλαφίζει μόνη της τους μαστούς τους, ενώ πέρυσι μια αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια συσκευή που μετρά τη θερμότητα του στήθους για να ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις καρκίνου.
ΠΗΓΗ     enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: