Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ....ΠΙΤΣΑ - PIZZA C CONO !!! [ video ]

Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.



Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσα (στρογγυλή βάση απο ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση απο τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα. Η πίτα των Βυζαντινών είναι η βάση της σύγχρονης ιταλικής πίτσα η οποία δημιουργείται με την είσοδο της ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τον 19ο αιώνα.

 H επιτυχία της πίτσας οφείλεται σε πολλούς λόγους: είναι εύγευστη, εύκολη στην προετοιμασία και ικανοποιεί τις ανάγκες ενός γρήγορου γεύματος του μοντέρνου κόσμου. Σε διατροφικό και θρεπτικό επίπεδο, αντίθετα, όλα εξαρτώνται από την φαντασία του μάγειρα που δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή συνταγή της ναπολιτάνικης κουζίνας όπου νερό, αλεύρι, μαγιά, ντομάτα, σκόρδο και λάδι χωρίς καν την μοτσαρέλλα , αντιπροσώπευαν τα βασικά συστατικά. Σήμερα, στην πίτσα προστίθενται μανιτάρια, αντσούγιες, ζαμπόν, σαλάμι, μύδια, κρεμμύδια, τουρσιά, ελιές, ρόκα, σε ποικίλους συνδυασμούς, όλα υλικά γαστρονομικά αξιόλογα.

Ένα τόσο αρχαίο φαγητό ανταποκρίνεται τέλεια στους σύγχρονους διατροφικούς προσανατολισμούς, όσων αφορά τους υδρογονάνθρακες και την αποταμίευση κεκορεσμένων λιπαρών και ζωικών πρωτεϊνών  η ποσότητα είναι αυτή που καθορίζει την υποθερμιδική επιλογή, σε σχέση με ένα τοστ με τυρί και ζαμπόν ή ένα χάμπουργκερ με πατάτες τηγανιτές.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!! 


Η J. G. BIK. SERVICES L.T.D. είναι μια εταιρεία πού δραστηριοποιείται σε παροχή υπηρεσιών εστίασης & ψυχαγωγίας επί σειρά ετών και έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία που αποτυπώνεται στην υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση των προϊόντων που διαθέτει. Έχοντας στην κατοχή της ένα δυνατό brand name, αυτό της PIZZA C CONO & FRUTTI C CONO απευθύνεται σε όλους αυτούς πού θέλουν να επενδύσουν σε μια καινοτόμο και με υψηλές δυνατότητες κερδοφορίας επιχείρηση.

Για την ελληνική αγορά,το πλάνο της εταιρείας J. G. BIK.SERVICES L.T.D. είναι να προσφέρει  μια ανταγωνιστική - επιχειρηματική και παράλληλα αναπτυξιακή ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους και να τους δώσει την δυνατότητα να είναι αυτοί οι πρώτοι στον νομό τους πού έβαλαν την πίτσα σε... χωνάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: