Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΚΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ....ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ!!!


Προσπάθεια για να σταματήσει το αντιαισθητικό και ανθυγιεινό νέφος των βρωμερών καμμένων ξύλων, που δημιουργούν όσοι τσιγκουνεύονται να αγοράσουν πετρέλαιο, ξεκίνησε ο Σύνδεσμος για την Αναβάθμιση της Μυρωδιάς της Αθήνας «Το Cohiba»
Τις ευρεγετικές συνέπειες που έχει το παντεσπάνι ως καύσιμη ύλη, που όχι μόνο δεν δημιουργεί καπνό, αλλά επιπλέον δίνει ένα ευχάριστο διακριτικό άρωμα στην ατμόσφαιρα της πόλης, προσπαθεί να προωθήσει το νέο διαφημιστικό spot που άρχισε να μεταδίδεται από χθες σε πανελαδική κλίμακα.
Στο spot γίνεται προσπάθεια να πειστεί εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού, που συνεχίζει να βάζει τις προσωπικές του ανάγκες για θέρμανση πάνω από το αισθητικό δικαίωμα των άλλων για υγιεινό και πολιτισμένο αέρα, να αφήσει στην άκρη τον «εαυτούλη» του και τη θέρμανση και να θυσιάσει και αυτό κάτι για επανέλθει στη χώρα η καθαρή ατμόσφαιρα.
Μια ατμόσφαιρα δηλαδή, στην οποία θα κυριαρχεί ξανά το φίνο άρωμα του καυστήρα του καλοριφέρ, όπως σε όλες τις εύπορες και πολιτισμένες κοινωνίες και όχι το πρωτόγονο ντουμάνι του καυσόξυλου.
Υπεύθυνος γι’ αυτή την καμπάνια, ο σύλλογος «Cohiba», που συστήθηκε για να διεκδικήσει το δικαίωμα των καπνιστών πούρου να καπνίζουν σε εστιατόρια και γενικά δημόσιους χώρους. Ήδη ο σύλλογος έχει ξεκινήσει μαθήματα αρωματοθρεπαείας, προκειμένου να διαδώσει τις φίνες απολαύσεις της ζωής, κόντρα στις πρωτόγονες και ζωώδεις ανάγκες όπως η ζέστη και η επιβίωση.
Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι κλιμάκια του συλλόγου σε συνεργασία με ομάδες οικολόγων ακτιβιστών, δεν θα επιτρέψουν φέτος να ανάψουν οι φωτιές του Άη Γιαννιού διότι θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ατμόφαιρα, ενώ σκέφτονται σοβαρά να ασκήσουν πιέσεις για να απαγορευτεί το άναμμα του ντενεκέ στις οικοδομές.
Επίσης, προωθείται πράξη νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ξανά το τζάκι αποκλειστικά ως χώρος φιλοξενίας τεράστιων ρομαντικών κεριών.
Τέλος, στο πλαίσιο της δράσης του συλλόγου, προβλέπεται μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, όπως οι γούνες, το σωματικό λίπος, οι ασκήσεις αυτοελέγχου του Σάι Μπάμπα που χαμηλώνουν τον προσωπικό θερμοστάτη, καθώς και τα ακριβά κονιάκ επτά αστέρων.              ΠΗΓΗ       Moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια: