Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΟ....ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!!


Σαν βόμβα έσκασε η δήλωση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σημείωσε: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», την ώρα που δημοσκοπικά το κόμμα εμφανίζεται συνεχώς πρώτο! Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η δήλωσή του που φυσικά έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από την Κρήτη διέψευσε στον κ. Λαφαζάνη λέγοντας «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ανασυγκρότηση της χώρας», ενώ ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώθηκε και με γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για παραποίηση της συνολικής τοποθέτησής του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βράζει από δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη
Αναλυτικότερα:
Στον κ. Λαφαζάνη «απάντησε» ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος Αλ. Τσίπρας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από το δικτυακό τόπο Cretalive για τη δήλωση Λαφαζάνη, είπε: «Δεν έχω ακούσει τη φράση», αλλά δήλωσε κατηγορηματικά: «Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».
Αργότερα, πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ανασκεύασε τις δηλώσεις του με γραπτή ανακοίνωση:
 «Με λύπη μου βλέπω ότι ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα για την τοποθέτησή μου σε σχέση με τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαδραματίσει κυβερνητικό ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρότι εκτοξεύτηκε ταχύτατα από το 4% στο 27% και σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης,, έχει πραγματοποιήσει σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα σε μια γόνιμη προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματικής επεξεργασίας για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανακόψει τον κατήφορο και σταδιακά θα δώσει θετική, προοδευτική ώθηση στη χώρα. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι σήμερα απόλυτα αναγκαία για την επιβίωση του τόπου και του λαού.
Αυτή είναι η ουσία της τοποθέτησης μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κάθε άλλη ερμηνεία με την απομόνωση φράσεων για να βγουν διαστρεβλωμένα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεράσματα, στο μόνο που μπορεί να αποβλέπει είναι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη Βουλή ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.
Μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική στις σημερινές περιστάσεις, όντας η μόνη θετική και αποτελεσματική απάντηση για τον τόπο και το λαό».
Εσωτερική διαμάχη
Η δήλωση του κ. Λαφαζάνη, έχει φέρει πονοκέφαλο στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φέρεται να εντάσσεται στη «διαμάχη» που έχουν με τον κ. Τσίπρα όσοι τάσσονται κατά της προσπάθειας που γίνεται από τον κ. Τσίπρα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ένα ενιαίο κόμμα, μέσω του συνεδρίου που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης ως επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος αντιτάσσεται σε αυτή την επιλογή. Διαφωνίες υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για τη στάση που κρατά ο κ. Τσίπρας απέναντι στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι μετά τις εκλογές δεν δείχνει το ίδιο αντιευρωπαϊκό πνεύμα και του καταλογίζουν ότι όσο πλησιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία τόσο στρογγυλεύει την πρακτική και τη ρητορική του.
Πάντως, σε δηλώσεις που έκανε στον  ΣΚΑΙ ο Δ. Στρατούλης, κινήθηκε σε αντίθετο ύφος από αυτό του κ. Λαφαζάνη και σημείωσε: «Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας». Ο κ. Στρατούλης είπε επίσης ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους.
Επίσης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στη συγκέντρωση των ένστολων στη πλατεία Ευαγγελισμού, ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε πως «η άποψη αυτή δεν απηχεί την άποψη του Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε πρόγραμμα, άξια στελέχη. Είμαστε έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: