Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πεερ Στάινμπρουκ πρός Μέρκελ : «Ήταν σοβαρό λάθος που επιτρέψατε στο συνασπισμό σας να αναπτύξει μία εκστρατεία εκφοβισμού για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη» !!!

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πεερ Στάινμπρουκ για την Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα της γερμανικής Βουλής.

«Ήταν σοβαρό λάθος που επιτρέψατε στο συνασπισμό σας να αναπτύξει μία εκστρατεία εκφοβισμού για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη», είπε απευθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο. Την κατηγόρησε μάλιστα πως όλο αυτό το διάστημα αμφιταλαντευόταν και δεν παρενέβη.


Ο Στάινμπρουκ πρόσθεσε ότι ούτε ο Χέλμουτ Κολ ούτε κανείς από τους προκατόχους της Μέρκελ θα επέτρεπε την «κακομεταχείριση ενός ευρωπαίου γείτονα» για εσωπολιτικά παιχνίδια.


Παράλληλα υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα οικονομική στήριξη και θα τη λάβει. «Η γερμανική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό, αλλά δεν θέλει να το παραδεχθεί», πρόσθεσε και απευθυνόμενος στη Μέρκελ είπε: «Πείτε το επιτέλους, πείτε το στους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: