Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

OKTOBERFEST : ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ....ΜΠΥΡΑΣ !!!






Η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας του κόσμου έχει τη 202η της επέτειο και φυσικά στο Μόναχο όλοι κινούνται στους ρυθμούς του Οκτόμπερφεστ. Με τo άνοιγμα του πρώτου βαρελιού μπύρας  από τον Δήμαρχο του Μονάχου  Christian Ude και την κραυγή «O’zapft is!«, το Oktoberfest 2012 ξεκίνησε  και επίσημα στο Μόναχο της Γερμανίας. Το 17 ημερών φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, και διαρκεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα στη Γερμανία και το παρακολουθούν  περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.
Η παράδοση του Oktoberfest έχει τις ρίζες της στα 1810 και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου, χρονολογία κατά την οποία τελέστηκε ο γάμος του διαδόχου του στέμματος της Βαυαρίας, Λουδοβίκου Α’, με την πριγκίπισσα της Σαξονίας, Theresa. Ο περίφημος γάμος πραγματοποιήθηκε σε ένα λιβάδι που βρισκόταν προ των πυλών της πόλης και το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Theresienwiese προς τιμήν της πριγκίπισσας.
Την τελετή ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες ήταν καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου. Το γλέντι διήρκεσε 16 ημέρες, ενώ τη λήξη του σηματοδότησαν οι ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία της βασιλικής οικογένειας. Η απόφαση να επαναληφθούν οι ιππικοί αγώνες και τον επόμενο χρόνο ήταν το έναυσμα για την καθιέρωση αυτού που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι.
Στην πορεία του χρόνου οι ιππικοί αγώνες εγκαταλείφθηκαν και τη θέση τους πήραν άλλες ατραξιόν. Το 1818 στήθηκε το πρώτο Karousel και δύο κούνιες προς τέρψιν των θεατών, για να φτάσουμε στις μέρες μας.
Άντρες και γυναίκες ντυμένοι με τις παραδοσιακές βαυαρικές στολές, χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, τεράστια λούνα παρκ, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου λουκάνικού και φυσικά, τεράστια βαρέλια μπύραςΜόναχο, όπου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζεται το Οκτόμπερφεστ. συνθέτουν ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό στο
Φέτος, οι Γερμανοί γιορτάζουν τη 200η επέτειο του Οκτόμπερφεστ και αναμένουν συνολικά περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες στις περίπου δυόμισι εβδομάδες που διαρκεί το φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την πρώτη εβδομάδα του φετινού φεστιβάλ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: