Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ....ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!


Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που...
ψήφισε η Σερβική Βουλή!
Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.
Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!
Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!
Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!
Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!                      

Το ΔΝΤ επικρίνει το νομοσχέδιο για την κεντρική τράπεζα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για την κεντρική τράπεζα της Σερβίας, κάνοντας λόγο για μια «σημαντική εξασθένιση» της αυτονομίας της τράπεζας, σε μια επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Τράπεζα της Σερβίας μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διοικητή της.
Το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι διατάξεις που περιέχει το νομοσχέδιο και προβλέπουν να επιτρέπεται η αγορά ομολογιών που εκδίδει η σερβική κυβέρνηση και δημόσιοι οργανισμοί στην δευτερογενή αγορά από την κεντρική τράπεζα «επιτρέπει μια de facto αναχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα με νομισματικά μέσα η οποία δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τα αποθέματα συναλλάγματος της ΕΤΣ και την ισοτιμία» του εθνικού σερβικού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: