Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ....ΑΠΟ ΤΟ 2013 !!!

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ληφθεί αποφάσεις  για «ξήλωμα»  του υφιστάμενου συστήματος των τεκμηρίων, που οδηγεί σε υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και για φορολογούμενους με μηδενικό εισόδημα. 
Την αντικατάσταση των σημερινών κριτηρίων από τις «Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης» (αγορές, ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.α.) θα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.
Με το νέο σύστημα οι Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης»  θα αποτυπώνονται στο «Πόθεν Έσχες» που θα συνοδεύει  από το 2013 την φορολογική δήλωση.
Μέσω του Πόθεν Έσχες θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τα εισοδήματα του καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του σε ομόλογα, μετοχές κ.α.
Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτει αυτόματα το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα που μεταφέρεται προς ανάλωση στον επόμενο χρόνο, δηλαδή ο πλούτος που αποκτά και δικαιολογεί το «πόθεν έσχες».
Το νέο αυστηρότερο σύστημα ελέγχου του «πόθεν έσχες» θα ισχύει για όλη ανεξαιρέτως την περιουσία και τις αποταμιεύσεις κάθε φορολογούμενου, δηλαδή ακόμη και για την πρώτη κατοικία, τις καταθέσεις, τις μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια που σήμερα εξαιρούνται από το «πόθεν έσχες» της Εφορίας, δηλαδή από τα «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: